Andra kurstillfället i Sociala Medier…..

Idag så har jag haft mitt andra kurstillfälle i Sociala Medier. Idag så skulle de få lära sig vad en blogg är och hur man skapar ett blogg konto på http://www.bloggplatsen.se/, samt hur man ändrar layout och skriver inlägg samt infogar en bild.

CIMG0614

Jag började dagen med att komma ditt en timme innan kursen börjar, för att förberedda mig. Jag la in en mapp med lite bilder på alla datorerna som dom skulle få använda till sin blogg. Man kan ju inte använda vilka bilder som helst, det har ju med upphovsrätt att göra, så då valde jag att ha några bilder som jag själv har tagit på några av mina katter. Det verkar vara uppskattat hos deltagarna.

CIMG0615Jag gjorde en annorlunda sak denna gång jämfört med förra gången, nämligen jag la ut steg för steg beskrivningen vid varje dator innan deltagarna kom ditt. Så här i efterhand så kanske man inte skulle ha gjort så, för det första dom gör är att titta på pappret och då får inte jag den uppmärksamheten som jag behövde. Jag skulle ju som sagt gå igenom vad en blogg är och vad det innebär,samt vilka olika sorters bloggar det finns. Men nu vet jag det till nästa gång att man ska vänta med att dela ut papper tills när man väl ska börja med uppgiften.

Vi var inte full styrka, det var tre som var borta, men det kändes som om deltagarna fick veta en del, för de lät så.

Jag kommer på mig själv att jag pratar lite fort, men så fort jag märker att jag gör det så stannar jag upp och frågor deltagarna om dom hänger med, men oftast så får jag inge svar, men att jag ser på deltagarna att dom inte hänger med så då går jag fram till dom och frågor om dom behöver hjälp, sen går jag runt och kollar så att deltagarna hänger med. Det gäller att man har koll och tittar på sina deltagare om dom behöver hjälp eller inte, man ser det på dem.

CIMG0627 CIMG0623

Men som hel helt så tycker jag nog att det gick rätt så bra, efteråt så får man sitta och kritisera sig själv lite och fråga sig vad man gjorde för fel och vad man bör tänka lite extra på och jag kände att jag hade ganska så stor koll på mina deltagare.

En utav deltagarna hade fika med sig, en jättegod banankaka som hon hade lagat själv, det var ju trevligt.

Nästa träff är om två veckor, nämligen den 20 november. Nästa vecka så jobbar jag på lördagen, är ju Arkivens Dag.

CIMG0620

Ps. Alla bilder utom den sista är klickbara

Share