Fjärde kurstillfället i Sociala Medier…

Igår lördag så hade jag den sista kursen för mina deltagare i kursen Sociala Medier.

Vi var tyvärr inte så många denna gång heller, utan vi var bara tre deltagare, Magnus kom dock senare så då blev vi fyra deltagare. Även han lärde sig något nytt, nämligen hur Google dokument fungerar.

IMG_0769 IMG_0770

Jag började med att visa en Powerpoint presentation som handlade om Google. Google är ju inte bara en sökmotor utan så mycket mera. Så det pratade jag om, dock så pratade jag inte om allt som tillhör Google, för det kan man ha en separat kurs att enbart prata om Google.

Sen fick de några manualer som visade hur man skapade ett YouTube konto, hur man la upp en film på sitt konto. Sen ställde de lite frågor om hur de skulle göra för att visa för sina vänner vad de har på sin YouTube kanal så då gick jag runt till dem som ville och berättade för de vad de skulle göra.

IMG_0772

Detta uppskattades då jag tog tid på mig för varje deltagare, det går ju bra att göra så när man är få, men om man har en stor grupp på 15 personer så är det lite svårare.

När jag hade visat och berättat om ovanstående så blev det lite fika då en utav deltagarna hade kaffe/te och banankaka med sig.  Det var gott.

IMG_0774 IMG_0775

Efter fikat så började jag känna mig stressad, för det var ju hela Google Dokument och Formulär jag skulle visa, samt så skulle de får fylla i ett frågeformulär.

Förklara vad som är bra med just Google Dokument/Formulär då man kan dela det med andra, om man t.ex är en grupp som jobbar tillsammans då kan det vara bra att använda Google Dokument.

Då blev det ett rätt så högt tempo och det berodde på att de var en som pratade väldigt mycket om saker som inte hade med kursen att göra. Jag ville inte vara otrevligt och ryta åt. Men jag gissar på att ibland så måste man nog det.

Men vi hann iallafall med det viktigaste.

Jag ska sätta mig ned och gå igenom formuläret de fick fylla i och göra en liten sammanställning av den och skicka den till min lärare.

Så här i efterhand så tycker jag att hela kursen var en bra kurs, dock så  känner jag att detta var mer som en grundkurs i sociala medier, då varje del för sig skulle kunna vara en egen cirkel. Då det fick hur mycket som helst att prata om och det gäller att inte flyga iväg att för mycket så man glömmer bort det man egentligen är ute efter.

Denna kurs kommer jag ha igen. Första kurstillfället börjar igen på lördag den 4 december, det ska bli lite roligt och jämföra deltagarna och se hur olika dom är och hur min roll som handledare har förbättras eller förändrats.

2010-11-28 10-58-15

Share