Första kurstillfället i Sociala Medier…..

imagesIdag så hade jag min första träff i studiecirkel Sociala Medier som går på ABF som ska handla om Facebook, hur man skapar ett konto samt vilka inställningar det finns.

IMG_0542Jag tog bussen ditt, så jag var där en timme innan kursen började, nämligen kl. 12:00. För att förbereda mig litegrann. Kolla så att datorerna fungerade som dom ska.

Jag var ju väldigt nervös men tyckte ändå att det gick bra. Dom flesta hade redan ett Facebook konto, men att de ville lära sig mera om hur man la till information och bilder och så. Jag tyckte det gick rätt så bra. Alla åtta deltagare var jättebra och snälla. Dom kunde ju  en hel del redan.

Jag var glad att Magnus var med, han hjälpte till när folk frågade saker, han var där nästan som en lärare också, lite som ett stöd för mig.

Jag förklarade i början vem jag var och att jag läser till IT-pedagog och att detta är en del av min kurs, att hålla i en kurs. Jag tyckte det kändes viktigt att säga det, så då kanske dom har mer översyn av saker och ting.

Sen var pressen där, alltså Ludvika Tidning och ställde frågor och tog fotografier, så man får väl se om man kommer med i tidningen på måndag.

Nästa kurstillfälle är den 6 november kl. 13:00-15:30 och då kommer jag att ta upp vad en blogg är samt hur dom skapar en WordPress blogg.

Lite bilder från datasalen.

IMG_0546 IMG_0544 IMG_0547

Share