Jag har läst…

Jag har precis läst klart andra delen av Stieg Larssons trilogi, nämligen Flickan som lekte med elden.

Handling:

Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.

Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander…
Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen.

Mina åsikter:

Boken är kanonbra, precis som den första boken ”Män som hatar kvinnor”. Det som var tråkigt var den långtråkiga biten i början. Boken är mera våldsam är förra och har mera aktion i, vilket inte är fel. Slutet känndes inte som ett riktigt slut men sen så är det ju en trilogi åxo, man får ju tänka på det.

Nu ska jag fortsätta läsa sista boken ”Luftslottet som sprängdes”

Även denna bok är bra får definitivt högsta betyg av mig.

Share