Jag har läst…

Jag har precis läst klart tredje delen av Stieg Larssons trilogi, nämligen Luftslottet som sprängdes.

Handling:

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som är allvarligt skadad sedan Salander huggit honom med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Zalachenko har tidigare varit yrkesmördare i den sovjetiska underrättelsetjänsten. Han är dessutom Salanders far och det är han som försökt ta livet av henne. Starka krafter vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan – den verkliga – att segra.

Mina åsikter:

Jag tycker även denna bok var bra, dock så blev det lite långtråkigt på vissa ställen, men så är det ju med böcker. Sista kapitlet var tråkigt tyckte jag. Det var inte så viktigt för handligen av boken. Men annars så var den bra, full pott igen.

Nu ska det bli roligt att få se filmerna och jämför.

Share