Veckans artist/band

Veckansartist_22_2014
Max Cavalera, egentligen Massimiliano Antonio Cavalera, född 4 augusti 1969 i Belo Horizonte, Minas Gerais, Brasilien, är sångare i gruppen Soulfly. Han grundade Sepultura 1984 tillsammans med sin bror Igor Cavalera, men lämnade bandet i slutet av 1996.

Cavalera har även haft ett projektband kallat Nailbomb, som kombinerade metal och punk. Emellanåt använder han stränginstrumentet berimbau för att föra in de brasilianska rötterna i sin musik. Hans gitarr har numera endast fyra strängar, något som blivit en sorts kännemärke för honom.

Orsaken till att Cavalera lämnade Sepultura, som var ett internationellt framgångsrikt band, var att det uppstod inre konflikter mellan Cavaleras fru och tillika Sepulturas manager Gloria Cavalera och resten av bandet. Ungefär samtidigt som Cavalera lämnade bandet dog hans styvson Dana ”D-Low” Wells (1975-1996) i en bilolycka, något som Cavalera tog mycket hårt. Cavalera har skrivit flera låtar tillägnade styvsonen. Familjen och vänner har ända sedan dess hävdat att det handlade om mord, men det har aldrig bevisats.

Hämtat från Wikipedia. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Max_Cavalera)

Share