Veckans artist/band

vecka45_2015

Paloma Faith (Paloma Faith Bloomfield), född 21 juli 1981 i Hackney, London, Storbritannien, är en brittisk sångerska. Hon är en av flera sångerskor under 2000-talets slut som inspirerats av äldre soul, jazz och R&B-musik och hon har angett Etta James och Billie Holiday som stora inspirationskällor.


Karriär

Paloma Faith fick skivkontrakt på Epic Records och släppte sin första singel Stone Cold Sober i mitten av 2009. Låten handlar om att vara den enda nyktra personen på en fest. Singeln var framgångsrik i Storbritannien där den nådde #17 på singellistan. I september samma år släpptes hennes andra singel New York, vilken även den blev en hit i hemlandet och även en mindre internationell framgång. I december 2009 släpptes hennes första musikalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful? där även singeln Upside Down, som släpptes i mars 2010, ingick. Hon har även en mindre karriär som skådespelerska.

Paloma Faith är med på ett hörn i Veronica Maggios musikalbum Satan i gatan. Hon står som medkompositör till låten Välkommen in.

Diskografi

Studioalbum

  • Do You Want the Truth or Something Beautiful? (2009)
  • Fall to Grace (2012)
  • A Perfect Contradiction (2014)

Hämtat från Wikipedia (https://sv.wikipedia.org/wiki/Paloma_Faith)

Share