Jag har läst…


Jag har precis lyssnat och läst boken Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson.

När jag skriver att jag både har lyssnat och läst boken så är det så att jag har svårt att förstå när jag läser så jag lyssnade på ljudboken samtidigt som jag hängde med själv i boken. Jag förstår mycket bättre då.

Bokens handling:

Mikael Blomkvist är en ekonomireporter som döms till fängelse för förtal av finansmannen Erik Wennerström han beslutar sig för att ta en time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. Ungefär i samma veva får han ett uppdrag av en man vid namn Henrik Vanger. Henrik Vanger som tidigare var en av landets främsta industriledare ville att Mikael Blomkvist skulle skriva en krönika om släkten Vangers historia. Men det visar sig bara vara en täckmantel för Mickaels verkliga uppgift är att ta reda på vad som hade hänt Erik Vangers släkting Harriet som vid 16 års ålder försvann, och som varit försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander som är en ung strulig tjej som är tatuerad och piercad men hon är också en professionell hacker och med sina unika egenskaper så hjälper hon Mickael att komma närmare lösningen om Harriets försvinnande.

Mina åsikter:


Jag tyckte att boken i början var lite långtråkig när de gick igenom alla Karaktärerna men ungefär 150 sidor in i boken så började det att hända lite grejer. Mikael hade precis fått reda på och höll på att läsa utredningen om Harriets försvinnande. Mikael hade en hel del frågor angående polisutredningen, men det är tack vare hans dotter Pernilla som hälsade på honom i Hedestad som han fick veta vad siffrorna i Harriets telefonbok betydde, detta var ett stort genombrott om Harriets försvinnande.
Den person jag beundrar mest i boken är Lisbeth Salander. Hon är tjej som har en strulig bakgrund med problem. Hon verkar så stark och duktig. Jag önskar nog att jag var lite som hennes. Lisbeth Salander fick inte förvalta sin egen ekonomi, vilket jag tyckte var synd.


Hela boken är bra tycker jag så den får definitivt högsta betyg av mig.

Share